Press "Enter" to skip to content

Hogyan tudsz hasból és derékből fogyni gyorsan? Ismerj meg 10 hatékony módszert!

A túlsúly nem csak az önbecsülésre van negatív hatással, de az egészségre nézve is veszélyes. Hogyan tudsz gyorsan lefogyni? A kérdésre a választ az alábbiakban találod.

Tartalomjegyzék

Miért fogyj le (nem csak hasból és derékból)?

Először is, a motiváció az első lépés. Az önbecsülés komplikált dolog, mert mindegyikünk egyéni. Azonban van néhány általános tényező mely kapcsolatban áll a súly és psziché közti kötelékkel.

Miért fogyj le

Elsősorban, minél nagyobb a testsúly, annál nagyobb az esély arra, hogy az emberek megoszlanak. Szégyen, bizonyos fokú stigma jelenik meg elég gyakran. Ez utóbbi szempont, a kulturális körülményeknek köszönhetően legfőképpen a nőket érinti. A férfiak is küzdenek ezzel, de őket egyszerűen nem érdekli. Azonban a komoly egészségügyi problémák meg kellene hogy győzzenek afelől, hogy leadd a sörhast.

A fogyás hatása az egészségre

A fizikai probléma a legnagyobb aggodalom. Nagy számú kutatást végeztek az elmúlt évtizedekben és számos tudományos dokumentum született erről a témáról (itt olvashatod az egyiket). Tehát nem mi találjuk fel a spanyol viaszt, mi csak felhasználjuk ezt a tudást.

A túlsúly a következőkhöz vezethet:

 • a magas vérnyomás megnövekedett kockázata
 • a miokardiális infarktus hatalmas kockázata
 • érszűkület
 • vázizom problémák
 • negatív hatások a légzőrendszerre
 • problémák az ízületekkel
 • gyengült állapot
 • aranyér

És ez csak néhány a lehetséges problémák közül. Azonban már ezek is meg kellene győzzenek, hogy megküzdj a túlsúllyal. Itt az idő 10 hatékony módra a gyors fogyáshoz, hasról és derékről.

1. fehérje mennyiségének megnövelése az étrendben

Semmilyen körülmények között sem akarok senkit meggyőzni, hogy az oly divatos Dukan stílusú diétát kövesse. A túlzott mennyiségű fehérje a napi étrendben komoly egészségügyi problémákhoz vezethet. Ez nem változtat azon a tényen, hogy egyre több étrend helyez hangsúlyt ezen összetevő mennyiségének a megnövelésére. Miért döntenek emelett?

fehérje mennyiségének megnövelése az étrendben

Egyrészt, a fehérje tartalmú termékek, mint a tej, alacsony kalória tartalmúak. Mi több, a hal további egészséges zsírokat is tartalmaz, melyek szükségesek az étrendben, de ezeket később tárgyaljuk. Tehát figyelj oda az étrendedben szereplő fehérje mennyiségre. A megfelelő fehérje mennyiség hiánya felelős a hasi és deréki zsír leadásának a nehézségéért. A fehérje teltség érzetet is ad. A szervezetnek több energiára is van szüksége ahhoz, hogy megeméssze a proteint.

2. Szénhidrátok – ne mondj le mindegyik típusról.

Általában a szénhidrátokat említik, mint a túlsúly okát. Ez vitathatatlan. De szeretnék egy különböző szempontot tárgyalni. Amikor egy étrend mellett döntünk, eltaszítjuk magunktól az egyszerű cukrokat, ezek…a nasik, édességek. Ezek azok a termékek, melyek a legjobban hiányoznak és ezért szegjük meg a diétát. Éppen ezért szükséges, hogy ne teljes mértékben taszítsuk el magunktól a szénhidrátokat. Változtasd meg a forrást. Cseréld le gyümölcsre őket.

Szénhidrátok

3. Víz, víz, víz

Ez a leggyakrabban említett tanács a gyors fogyásról, ami a hasi és a deréki zsírt illeti. A combokon levő túlzott zsírtól is segít megszabadulni. Természetesen, általában azt mondják, hogy “igyál meg legalább 1.5 liter vizet napjában”, de én más szemszögből közelítem meg a problémát. Az első dolog, hogy a túl sok víz veszélyes lehet a szervezet számára. Ezt a helyzetet hívják hipotonikus vezetőképességnek.

Víz

Ez nem azt jelenti, hogy kerülnöd kell a több vizet. Annyit igyál amennyire csak szükséged van. Ugyanakkor ne feledd, hogy a gyümölcsök és zöldségek is tartalmaznak vizet. Ezt gyakran nem veszik figyelembe a folyadék veszteségnél, ami a hasi és derék részt illeti.

4. Zöldségek, zöldségek és megint zöldségek

Ez egy másik egyszerű módja annak, hogy gyorsan megszabadulj a túlsúlytól. Általában, a zöldségekkel kapcsolatosan a rost tartalmukat említik (erről bővebben a továbbiakban), de szeretném felhívni a figyelmet egy másik tényezőre. Ez pedig nem a következő előnyükről szól, mely az alacsony kalória tartalmuk.

A fogyás időtartama alatt, a zöldségek felelősek a vitaminokkal és nyomelemekkel való ellátásért. Ezek hiánya könnyen előfordulhat a diéta alatt. A szervezeted szenvedni fog ettől. A vitaminok és bizonyos nyomelemek hiánya nagyon nagy problémákhoz vezethetnek. Például egy ilyen helyzet eredménye lehet az immunrendszer jelentős gyengülése, koncentrációs zavarok és idegrendszeri problémák. Ez pedig csak a kezdet.

Zöldségek

Egy külön probléma azok a zöldségek, melyek vitaminokat és nyomelemeket biztosítanak és amelyek létfontosságúak a túlzott zsír leadása szempontjából.

5. vigyázz a rostokra

Rostot többek között a zöldségek biztosítanak. Miért annyira fontos a rost a fogyási időszakban? Először is fontos elmagyaráznunk, hogy mi is ez valójában. Az élelmi rost a növények azon része, amelyet az emésztőrendszerünk nem tud megemészteni. Éppen ez teszi oly hasznossá a szervezet számára. Az élelmi rost nem csak zöldségek, de teljes kiőrlésű termékek is. Ez az összetevő, többek között élelem a szervezetünkben meglévő baktériumok számára.

rostokra

A rost teltség érzetet ad. Ezeket a kissebb adagok követik, melyeket a nap folyamán fogyasztunk. Pontosabban, így könnyebb szemmel tartani az elfogyasztott ételt. A megfelelő mennyiségű rost tartalmú étrend hatékonyan támogatja a bélmozgást és serkenti a zsír kiválasztódását. Ez pedig pozitív hatással van a fogyás serkentésére. Arról sem kell megfeledkeznünk, hogy a rost csökkenti a kolorektális daganat kialakulását.

6. Fektess be vitaminokba és nyomelemekbe, melyek segítenek a fogyásban

Már említettem őket fentebb. Ez egy bizonyos csoport, melyek közvetlen vagy közvetett hatással vannak a kilókkal való küzdelemre. És ha tényleg gyorsan szeretnél kilóktól szabadulni, nem teheted meg ezek nélkül. A jó hír az, hogy nem kell titkos és elérhetetlen források után kutatnod. Ezek nyilvános termékek.

Vitaminok, melyek segítenek a fogyásban:

 • C vitamin – tirozint tartalmaz, egy összetevő, mely felgyorsítja a zsírégetést. Részt vesz az anyagcsere folyamatában. Javarészt a zöldségekben találsz rá erre. C vitamin a citrusi gyümölcsökben, a ribizliben és az egresben is van.
 • D vitamin – A szervezetben lévő megfelelő mennyiségű D vitamin serkenti a zsírégetés folyamatát. Ez az összetevő a stresszt is csökkenti. A túlzott mennyiségű D vitamin nehézkessé teszi a fogyást. Halban és tojásban is megtalálható. Ne feledd a sétát se, D vitamin a napfényben is van.
 • B vitamin – ez legfőképpen zöldségekben és búzadarában található meg. Az ebben a csoportban szereplő vitaminok több szinten hatnak a súlycsökkenésre. Egyesek közvetlenül – például az anyagcserére. Míg mások például az idegrendszerre hatnak és csökkentik a stresszt.

Nyomelemek, melyek hasznosak a súlycsökkenésre:

 • Magnézium – Ezen ásványi anyag hiánya negatív hatással van a glükóz szintjére. Az eredmény a “test kínzása”. A magnézium a stresszre is hatással van. Ez az ásványi anyag többek között a gabona termékekben, a rizsben és búzadarában található meg.
 • Cink egy olyan ásványi anyag, mely hatalmas fontossággal bír az egész szervezet működésére. Elég azt leírni, hogy a hiánya hatalmas problémákat okoz. A legérdekesebb, hogy a cink hozzájárul a szénhidrátok, fehérjék és zsírok átalakításának folyamatához. Ugyanakkor serkenti az anyagcserét is. Ez az ásványi elem előfordul a tengeri gyümölcsökben, korpában, káposztafélékben és paradicsomban.
 • Króm – az olyan kiegészítők összetevője, melyek elősegítik a fogyás folyamatát. A króm elsősorban csökkenti az étvágyat. Következésképpen, csökkenti az étel szükségletet a nap folyamán. Csökkenti az étkezéseket. A króm jelen van többek között a durva szemcsés búzadarában, gabona termékekben és brokkoliban.

7. Bizonyosodj meg róla, hogy eleget alszol

Nem arról beszélek, hogy nézd át az összes súlycsökkenésről szóló fórumot, az úgynevezett “alvás diéta” miatt. Az elv elég egyszerű. Amikor alszol, nem eszel.

Szeretném a másik oldalról megközelíteni a dolgot. Az alvásproblémák (elalvás, az időtartama, ébredés) jelentősen nehezebbé tehetik a hosszútávú súlycsökkenést. Először is, a szervezet, amelyik nem regenerálódik megfelelően elkezd rosszabbul működni. Minden szinten, beleértve az anyagcserével kapcsolatos folyamatokat is.

Bizonyosodj meg róla

Másodsorban, az alvásproblémák megnövelik a stressz mértékét. Továbbá jelentősen nő a stresszhelyzetek kockázata. A hatás valószínűleg elég nyilvánvaló. A rendszeres alvás ugyanakkor napi energia dózis.

8. Spékeld meg

Nem a felhasznált növények fajtájáról szól, inkább a mennyiségről. A chili paprika megemeli a test hőmérsékletét és segít a zsírégetésben, de nagyobb mennyiségben nagy probléma lehet a gyomorra. Tehát használd elővigyázatosan.

Nagyszerű módja a súlycsökkenés felgyorsításának csakúgy mint a növények. Gondolok itt a bazsalikomra, mentára, oreganóra és kakukkfűre. Először is, ízt adnak az ételnek (annál jobban, mivel le kell mondanod a sóról, ami felelős a víz visszatartásáért). Másodsorban, segítik az anyagcserét.

9. Étkezz színesen

Váltogasd a termék csoportokat, ahogyan csak szeretnéd. Válaszd őket szín szerint. “Fesd ki” a saját tányérod. Ez segíteni fog, hogy elkerüld a legnagyobb problémát, amikor túlsúllyal küzdesz. A monoton és unalmas részre gondolok. Ezek nem csak az egy termékes étrendekben fordulhatnak elő. Melyeket amúgy, semmilyen körülmények alatt nem ajánlok.

A második dolog, hogy a szemünkkel is táplálkozunk. Könnyebb lesz átvészelni és olyan ételeket választani, ha ezek jól mutatnak és vonzzák a tekintetet.

10. légy aktív

Természetesen, nem feledkeztem meg a hatékony súlycsökkenés legfontosabb elvéről. A jó hír az, hogy nem kell egyből megerőltetned magad és liter számra izzadnod. Mindenek felett, a tevékenységnek rendszeresnek kell lennie. Ez magában segít formába kerülni, javít a teljesítményen és megszabadít a túlsúlytól.

légy aktív

Akár futsz, görkorcsolyázol vagy biciklizel, különbséget tesz. Csak el kell kezdened valamit csinálni. Kezdésnek például napi fél óra kocogás elegendő. Edzőteremmel akarsz kezdeni? Nem látom akadályát.

A fogyókúrás tabletták rangsorolása
uj-kezdet
uj-kezdet

View all posts

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük