Press "Enter" to skip to content

Hogyan találd meg a fogyáshoz szükséges motivációt? Fedezd fel a 10 leghatékonyabb módszert

Lehet, hogy nem is annyira nehéz elkezdeni a plusz kilókkal való harcot. Inkább az a nehezebb, hogy kitarts mellette. Tehát, hogy találd meg a fogyáshoz szükséges motivációt? A következő módszerek hasznodra válhatnak. Egyszerűek és hatékonyak.

Tartalomjegyzék

 1. Hatékony fogyás – készíts ütemtervet
 2. Motiváció a fogyáshoz – komoly megközelítés
 3. Egészség – a legjobb motiváció
 4. A fogyás „külső” motivációja
 5. Tudás, tudás, tudás
 6. Tudatosság, mint motivátor
 7. Dicsekedj a családtagjaidnak és barátaidnak
 8. Fejleszd magad mentálisan
 9. Kerüld a tükröket
 10. Képzelj el egy új életet

1. Hatékony fogyás – készíts ütemtervet

Ez az, ahonnan ki kell indulnunk. Természetesen nem az a helyzet, hogy ütemterv nélkül nem lehetséges a fogyás. Mindemellett, bizonyos irányelvek meghatározása nagyon jó motivációt adhat a fogyásra.

Hatékony fogyás

Mit kell tartalmaznia egy ilyen ütemtervnek? Legelőször is, a célt. Ez a leadni kívánt kilók számában nyilvánul meg. Ez a legfontosabb kérdés. 3, 5 vagy esetleg több kilóról van szó? Ugyanakkor fontos, hogy reális célpontot tűzzünk ki. Ellenkező esetben nagyon gyorsan eltántorodsz a célodtól. A tervnek legkevesebb egy étrendet is tartalmaznia kell. Érdemes meghatározni a bevásárlásra szánt napokat is. Ez például lehetővé teszi azt is, hogy előre készítsd el az ételeid.

2. Motiváció a fogyáshoz – komoly megközelítés

Mit is jelent ezt valójában? A fogyás legjobb motivációja a teljesítmény növelése. Ez nyilvánvaló. Ha valóban gondoskodni akarsz a vékony alakról, akkor komolyan kell venned a fogyást. Ragaszkodj a fentebb említett ütemtervhez, a napi étrendhez és ne feledkezz meg a fizikai aktivitásról sem. Az elv eléggé egyszerű. Ha nem teszed oda magad az egész folyamat során, akkor felejtsd el a lenyűgöző eredményeket.

Motiváció a fogyáshoz

3. Egészség – a legjobb motiváció

Ha azon gondolkodsz, hogy egyáltalán megéri-e lefogyni, akkor azt ajánljuk nézz utána a túlsúllyal járó kockázatoknak. Nem csak a fizikai egészségre jelent veszélyt. A psziché is szenved tőle. Vess egy pillantást azokra a kutatásokra, melyek a túlsúly hatásait vizsgálják a stressz fejlődésére nézve.

A túlsúly a következőket okozza:

 • a szívroham és stroke kockázatának megnövekedése
 • cukorbetegség
 • szívbetegségek
 • csontrendszeri problémák
 • légzőszervi problémák
 • hormonális rendellenességek
 • rák (pl. vastagbél rák)

A fentebb említett egészségügyi problémák kiváló motivációt jelentenek a fogyásra. Tulajdonképpen ezek elegek kell legyenek a fogyáshoz.

4. A fogyás „külső” motivációja

Mit is jelent ez valójában? Elsősorban a megjelenésről szól. Egy vékony alkat, has és zsírpárnák nélkül. Ez valóban egy hatékony motiváció a fogyásra. Azonban egy dolgot érdemes észben tartani. Ez az egész folyamat kezdéséről szól. De annak érdekében, hogy betartsd a folyamatot és megtervezd az eredményt, valami többre van szükséged.

5. Tudás, tudás, tudás

Általában mondva, ahhoz, hogy megszabadulj a plusz kilóktól, rengeteg információt kell elsajátítanod arról, hogy hogyan is kezdd el a fogyást. Mit kell elkerülnöd? Mit kellene enned? Milyen nyomelemek, vitaminok és egyéb összetevők vannak hatással az egész folyamatra.

tudás

A tudás nagyon hatékony motivációja a fogyásnak. És további bónuszt nyújt akkor, amikor már megszabadultál a fölösleges kilóktól. Azok az emberek, akik „vakon” mennek bele a fogyásba, anélkül, hogy tudomást szereznének arról, hogy mit kerüljenek el és mi az, ami segít, általában nagyon gyorsan feladják és gyakran plusz kilókkal gyarapodnak.

6. Tudatosság, mint motivátor

A tudatosság segítségedre lesz a vásárlások alkalmával. A címkék alapfokú ismerete. A lehetséges étkezési kockázatok ismerete nagyszerűen segíti a fogyás folyamatát.

A tudatos vásárlás segíteni fog a „fit ételek” csapdájának elkerülésében. Ez ugyanakkor kevesebb mennyiségű cukrot és sót jelent. A címkék tanulmányozása lehetővé teszi számodra, hogy lásd, különböző termékek milyen mennyiségben tartalmazzák ezen két összetevőt.

7. Dicsekedj a családtagjaidnak és barátaidnak

Nem. Nem az eredményekkel. Ennek is eljön majd az ideje. Dicsekedj azzal, hogy elszeretnéd kezdeni a plusz kilókkal való küzdelmet. A család és a barátok jelenthetik a legjobb motivációt, amikor fogyni szeretnél. Feltéve, ha nem zavar. Ami még ennél is jobb, hogy a példád láttán, ők is csatlakoznak a kilók elleni küzdelemhez. Ez sokkal könnyebbé teszi számodra, hogy elkerüld a csapdákat, például az otthoni édességeket, melyek a fogyás alatt leselkednek rád.

8. Fejleszd magad mentálisan

Mindenkinek meg van a maga módszere erre. A hatékony fogyásra való motiváció egyik módszere, ha egymás mellé helyezed a jelenlegi alakodat és annak az alaknak a képét, amelyiket a fogyás után tudhatod magadénak. A legkönnyebb, ha a ruhatáradat veszed szemügyre. Azokat a ruhákat, amelyeket most kell viselned. És azokat a ruhákat, amelyeket majd akkor viselhetsz ha már lefogytál. Ez valóban pozitív hatással van a tudatosságra. És ennek köszönhetően hatékony motivációja a fogyásnak.

9. Kerüld a tükröket

Milyen módszer ez? – valaki ezt kérdezheti. Nagyon jó motivációja a fogyásnak. Minél kevesebbet nézel tükörbe a fogyási folyamat alatt, annál jobb. Nagyon egyszerű a magyarázata. Ugyanez a helyzet a méréssel is. Ha például hetente egyszer teszed, akkor az eredmény sokkal észrevehetőbb lesz. És ez nagyon motiváló lehet. Tehát próbáld meg ne túl gyakran csodálni a tükör előtt az elért eredményeket. Főleg ne az elején.

10. Képzelj el egy új életet

Ez legfőképpen azokat az embereket motiválja akik súlyosan túlsúlyosak. Összpontosíts arra, hogy mit nyersz, ha lefogysz. Nem csak a szemet gyönyörködtető alakról van szó.

Arról is szól, hogy jobban érzed majd magad, kevésbé leszel stresszes. A fogyás az önbizalom növeléséhez is hozzájárul. Ez viszont befolyásolja a mindennapi élet egyéb aspektusait is. Ne feledkezz meg a pozitív, egészségi állapottal kapcsolatos hatásokról sem. Milyen problémákat kerülhetsz el ezáltal. Ez motiváló kellene legyen számodra, hogy hatékonyan add le a plusz kilókat.

A fogyókúrás tabletták rangsorolása
uj-kezdet
uj-kezdet

View all posts

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük