Press "Enter" to skip to content

Hogyan fogyj 15 kilót 50 évesen?

Ez egy nagyon gyakori téma az „egészség és szépség” Internetes fórumokon. Számos ember a következő kérdésre keresi a választ: Hogyan fogyj 50 évesen? 5,10 vagy 15 kilót. A kérdésre az alábbiakban található meg a válasz.

Tartalomjegyzék

Fogyás 50 évesen – miért annyira nehéz?

Erre tényleg meg vannak a jó okok. Mindemellett mi a leggyakoriabbakkal foglalkozunk. Kezdjük is a fizikai aktivitással vagy annak hiányával. Nagyon kevesen tudnak fizikai eredményeket elérni ebben a korban. Ez 50 év aktivitásról beszélünk. A szervezet 50 éven keresztüli tönkretétele, mert ezt kell hogy mondjuk. A gyakorlatok bizonyos típusát, habár hasznosak a fogyás alatt, lehetetlen lesz bevezetni. Ez némely fizikai korlátozás miatt van.

Fogyás 50 évesen

A második tényező, ami miatt nehéz 50 éves kor után fogyni, a hormonok. Úgy a nők, mint a férfiak hormonháztartása „megbolondul” ebben a korban. Ez számos problémát hoz fel, ami az egész szervezet működését illeti, beleértve az emésztőrendszert is (anyagcsere, zsírlerakódás).

A harmadik tényezőt már említettük, ami az anyagcsere. Sokkal hamarabb kezd lelassulni. De ez 50 éves kor körül a legszembetűnőbb. Ezen ismeretek tudatában térjünk is át arra, ami igazán érdekel itt bennünket.

Hogyan fogyj 50 éves kor felett – tanácsok

Ha hatékonyan szeretnél lefogyni ötvenes éveidben, akkor jól meghatározott szabályokhoz kell ragaszkodnod. Először is tekintsd át az étkezési szokásaid.

 1. mit szabad és mit nem szabad enni

Nagyon gyakran, észre sem vesszük mennyi étel okoz kárt nekünk. Ezek bizonyos szokásokban rejlenek, melyeket az évek során vettünk fel és 50 éves korunkra fejtik ki hatásukat, amikor is az anyagcsere minden bizonnyal lelassul. Ez nem az a korosztály, amikor megengedheted magadnak, hogy büntetlenül egyél magas kalóriatartalmú ételeket. Ha fogyni szeretnél, az étrendednek egészségesnek kell lennie. És természetesen csökkentened kell a kalória értékét.

mit szabad és mit nem szabad enni

Az egészséges étrend a következőket tartalmazza:

 • Több zöldség (vitaminok és rostok)
 • Az állati eredetű zsírok mennyiségének csökkentése
 • Megfelelő mennyiségű fehérje (tejtermékek, tojás, hal és szárnyas hús)
 • Só és cukor csökkentése
 • Összetett szénhidrátok az „egyszerű” szénhidrátok helyett
 • A feldolgozott termékek mellőzése
 • Omega zsírsavak fogyasztása

Ezek azok az alapvető szabályok, melyek leírják azt az étrendet, mely lehetővé teszi, hogy fogyj, akkor is ha már az ötvenes éveidben jársz. Viszont valószínű, hogy módosítanod kell rajta. Ebben az esetben segíteni fog.

 1. Táplálkozási szakemberrel való konzultáció

Ha úgy érzed, hogy nem vagy képes egymagad felállítani egy ilyen étrendet, akkor egy ilyen szakember látogatása elengedhetetlen. Azonban fel kell készülnöd mielőtt egy ilyen szakemberhez mész. Készülj fel némi információval. Az orvos látogatás hasznos lesz.

Táplálkozási szakemberrel való konzultáció

Az egészségi állapotod és az előbb említett hormonok a kulcs a sikerhez. Ez létfontosságú információ, melynek köszönhetően a dietetikus képes lesz ajánlatot összeállítani számodra. Ennek eredményeképpen pedig te képes leszel leadni pár kilót (vagy akár 15-t is).

 1. A mozgás egészséges, de…

Amint azt már említettük, 50 éves kor felett a fizikai aktivitást gondosan kell megközelíteni. Ez az egészségi korlátozásoknak tudható be. Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy a mozgás elengedhetetlen ha 50 éves kor felett fogyni szeretnél.

Azonban amikor kiválasztod a mozgás típusát, figyelj oda a csontrendszer állapotára és mindenek felett az ízületekre. Ez utóbbi fájdalma nagyon nehézzé teszi a gyakorlatok elvégzését. Továbbá, az olyan gyakorlatok, melyek túlterhelik az ízületeket és a csontrendszert, egyszerű módja annak, hogy lesérülj. Sajnos ötven éves kor felett a rehabilitáció nagyon hosszadalmas és nehézkes lehet.

A mozgás egészséges

A fizikai aktivitás érdekes változata lehet az uszoda meglátogatása. Bicikli, bizonyos ideig és a rendszeres séták szintén ajánlottak. Még egy dolog melyet ne feledj. A rendszeres testmozgást befolyásolja a test hormonszintjének ellenőrzése.

 1. Csökkentsd a stresszt

Ez a következő lépés, ha fogyni szeretnél ötvenes éveidben. Ebben a korban sem hiányzik a stressz az életünkből. Ismét, 50 éves kor után sokkal rosszabb hatással van a szervezetre. Érdemes rámutatni a tényre, hogy a stressz és az ehhez kapcsolódó problémák nagyon nehézzé teszik a túlsúly leadását. A stressz alatt kiválasztódott hormonok, beleértve a kortizolt is, ellenőrizetlen evésekhez vezetnek.

Csökkentsd a stresszt

 1. Jó motivációk, amiért fogyj

Az egészség, ami a leghatékonyabb motiváló. 5 kiló leadása hatalmas befolyással van a csontrendszerre és az ízületekre. 50 éves kor felett, 15 kiló leadása hatalmas, pozitív hatással van az egészségi állapotra.

motivációk

 1. Ne feledd a fűszernövényeket

Fűszerezd az ételeid és ennek következményeképpen az ízét is fokozod. Mondj le a kedvenc ételeidről. Másodsorban pedig, használj sót az ételek ízének fokozásához. Használj fűszernövényeket. Emellett pedig, számos érdekes tulajdonsággal rendelkeznek, melyek hasznosak a fogyás szempontjából. Segítik az anyagcserét, serkentik a zsírégetést és javítják az emésztést. Milyen fűszernövényeket válassz? Kakukkfű, bazsalikom, oregánó és majoranna. Ezek az alap fűszerek.

Ne feledd a fűszernövényeket

Hogyan fogyj 15 kilót 50 évesen?

Fel kell készítened magad a hosszú útra. Elvileg az egészséges étrend és a rendszeres testmozgás a normál életstílusoddá kell váljon. Természetesen vannak korlátozások, melyeket észben kell tartanod. Mindemellett ezeket ne kezeld kifogásként a káros túlsúllyal való küzdelem során.

A fogyókúrás tabletták rangsorolása
uj-kezdet
uj-kezdet

View all posts

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük