Press "Enter" to skip to content

Hogyan fogyj 10 kilót vagy még többet? Tudd meg a hatékony módszereket!

Ez úgy hangzik, mint egy nagy kihívás és némely ember számára az is lehet. Hogyan fogyj 10 kilót vagy még többet? Mire kell oda figyelned és mitől kell tartanod? Ezekre találsz választ az alábbi útmutatóban.

Tartalomjegyzék

 1. Miért érdemes megszabadulni 10 kilótól?
 2. Bárki fogyhat 10 kilót?
 3. Először is, a napi étkezések száma
 4. Biztosítsd a szénhidrátok mennyiségét és minőségét
 5. Víz, víz és megint víz
 6. Fogyaszd el a reggelidet
 7. Vigyázz a gyümölcsökkel
 8. Ne feledkezz meg a pihenésről és alvásról
 9. Néha megtörhetsz
 10.  A rendszeres erőfeszítés lehetővé teszi, hogy gyorsan veszíts súlyt
 11. Mit kell enned, ahhoz, hogy megszabadulj a fölösleges kilóidtól?

Miért érdemes megszabadulni 10 kilótól?

A legnyilvánvalóbb válasz, hogy egy szebb alakért. És természetesen a vizuális aspektus a legfontosabb számos ember számára, de a fogyással kapcsolatosan érdemes megemlíteni két másik tényt is. Először is azt, amelyik a pszichéhez kapcsolódik. Pontosabban az önbecsülést és a más emberekkel való kapcsolatlétesítési problémát. A túlsúly nagyon keményen érint bárkit. Az eredmény a gyengülés vagy akár a másik személlyel való kapcsolat feladása is lehet.

Miért érdemes megszabadulni 10 kilótól

A második tény a fizikai egészség, mely szintén nagyon fontos. Annak ellenére, hogy évek óta ismert az a tény, hogy a túlsúly milyen hatással van az emberek tömegére. Sok ember még ma sem figyel oda erre. Vagy azt feltételezik, hogy a túlsúly negatív hatásai nincsenek befolyással rájuk. Ez egy hiba, mivel ez mindenkit érint.

A túlsúly negatív hatásai:

 • Epehólyag problémák
 • Érelmeszesedés megnövekedett kockázata
 • Infarktus megnövekedett kockázata
 • Kardiovaszkuláris betegségek
 • Csontrendszeri problémák
 • Gasztrointesztinális problémák

És ez csak részlete annak, hogy a túlsúly mit tehet a szervezettel. Éppen ezért szükséges, hogy megszabadulj a fölösleges kilóktól. Le tudsz-e adni 10 kilót egyszerre? Miért ne. Tehát, hogyan is szabadulj meg tőle?

Bárki fogyhat 10 kilót?

Nyilvánvalóan ez nem lehetetlen. Csakis a módszerek és az idő lesz különböző. Az egyéni tulajdonságokat mindenképpen számításba kell venni. Itt például szolgál az életkor. Minél idősebb vagy annál nehezebb lesz elérned álmaid alakját. Más aspektusokat is figyelembe kell venni és ezek változóak az életkorok szerint. Ugyanez érvényes a nemre is. A nők például más tényezőkre kell odafigyeljenek, például az étrendjüket illetően.

Először is, a napi étkezések száma

Itt az elv ugyanaz már évek óta. 4 vagy 5 étkezés naponta, ami muszáj. Három fő étkezés, tízórai és uzsonna. Ezt nagyon ki kellene hangsúlyoznunk. A nasizás naponta csak kétszer megengedett. El kell kerülnöd az étkezések közötti nassolásokat. Ez nagyon nehézzé teszi, hogy leadj 10 kilót. Mindamellett nehézzé teszi, hogy egyáltalán bármennyi kilót is leadj.

napi étkezések száma

Biztosítsd a szénhidrátok mennyiségét és minőségét

Ez nagyon fontos ha szeretnél megszabadulni a túlzott testzsírtól. A legjobb, ha a szénhidrát napi két étkezésedben szerepel. Vannak olyan fogyókúrás útmutatók is, amelyek a napi 3 étkezést javasolják, melyekben szénhidrát szerepel, de az utolsóban kellene legyen a legkevesebb szénhidrát.

szénhidrátok mennyiségét és minőségét

A második szempont természetesen a fentebb említett minőség. A pontos forrás, ahonnan magadhoz veszed a szénhidrátot. A termékeknek egészségesnek kell lenniük. A napi fő étkezések alkalmával elsősorban az összetett szénhidrátokra kell összpontosítanod. Többek között ezek energiatöbbletet adnak. És ez létfontosságú, amikor fogyókúráról esik szó

Víz, víz és megint víz

Ennek egy részét az étkezések alkalmával viszed be a szervezetedbe. Például a zöldségekkel és gyümölcsökkel. De ugyanakkor rengeteg vizet is meg kell innod. A folyadéknak nem gyümölcslének és italoknak kell lennie. Ne vásárolj gyümölcs ízesítésű vizet (gondolj bele mennyi cukor van benne, amit kerülnöd kell…). Rendes víz. Ha az ásványvízre esik a választásod, dönts mégis a víz mellett.

Víz

Fogyaszd el a reggelidet

Ez muszáj, mivel ez indítja be az anyagcserédet. Ettől függ a hangulatod is. És ha ez utóbbi rossz, felejtsd el a fogyást, nem csak a 10 kilót. Problémáid akadhatnak a fogyással általában. A reggelivel elkerülheted a túl nagy adag ebédet. Vagy az étkezések közötti nassolást.

reggelidet

És higgy nekem, a reggeli elfogyasztása segíteni fog, hogy gyorsabban megszabadulj a fölösleges kilóktól. Kétségkívül nagyon fontos, hogy mi van a tányéron. Ha nem vagy túl igényes, ez lehet átlagos zabkása. Egy érdekes és manapság divatos megoldás a zsírban és fehérjében gazdag reggelik. Ezek hosszabban tartó telítettséggel látnak el. És mivel ezek támogatói rámutattak, elősegítik a hatékony fogyást.

Vigyázz a gyümölcsökkel

Egyrészt ezek jutalom falatok, de az édességek helyettesítői is, melyeket el kell távolítanod az étrendedből. Nagyon gyakran ez okot ad a korlátlan fogyasztásukra. Végül is, a gyümölcsök egészségesek. Természetesen, de egyszerű cukrokat tartalmaznak. Ezeket a cukrokat kerülnöd kell a diéta alatt. Tehát ha 10 kilót szeretnél fogyni, vigyázz a gyümölcsökkel.

Azonban a segítségedre is lehetnek. Nem csak azért, mert helyettesítik az édességeket. Például az alma rendkívül jó rost forrás. Biztosan tudod, hogy rostok nélkül nincs hatékony fogyás.

gyümölcsökkel

Próbáld meg elkerülni a banánt, amikor a túlsúlytól szeretnél megszabadulni. Főleg a túlérett banánt. Ez cukor bomba lehet.

Ne feledkezz meg a pihenésről és alvásról

Ez tényleg hatalmas hatással van a hatékony súlyvesztésre. Itt lehet szó 2, 5 vagy 10 kilóról. Kezdd az alvással. Itt elég egyszerű az elv. Ha nem alszol eleget, akkor akár el is feledhet a gyors fogyást. A szervezet ha fáradt akkor sokkal rosszabban működik. Egyrészt problémák akadnak a koncentrációval és a memóriával. De az anyagcsere is elkezd rosszul működni. Egyszerűen lelassul. És ezzel együtt a fogyási folyamat is. Tehát ne feledkezz meg a rendszeres alvásról.

pihenésről

A diétázás áldozatokkal és bizonyos rendszer betartásával asszociálható. Ez nem olyan jó hatással van a hangulatunkra. Éppen ezért szükséges, hogy pihenj. Legyen szó egy könyv olvasásáról, vagy sorozatról, nem ez a fontos. Fontos, hogy ez a tevékenység pozitív hatással van a hangulatodra.

Néha megtörhetsz

Tényleg. Semmi sem fog történni. Természetesen feltételezve, hogy nem lehet a mindennapjaidat diétával élni. A tény, hogy most megeszel egy cukorkát vagy sütit nem fogsz azonnal az előző súlyodra visszaugrani. Tudatában kell lenned annak, hogy egy ilyen helyzet előfordulhat és ekkor nem kell feladnod.

Néha megtörhetsz

Ami természetesen másrészt, nem lehet kifogás a folyamatos evésre. Nemhogy nem fogod leadni azt a bizonyos 10 kilót, de még zsírtömeget is növelni fogsz. Ami még ennél is fontosabb, hogy ne add fel, amikor ilyenek fordulnak elő.

A rendszeres erőfeszítés lehetővé teszi, hogy gyorsan veszíts súlyt

És nem csak 10 kilót. Összefoglalva ez nagyon egyszerű. Ha szeretnél megszabadulni a túlzott testzsírtól, fel kell állnod a székedről vagy az asztalodtól és el kell kezdened mozogni. A mozgásfajta kiválasztása egy másik téma. Két dolog van, amit szem előtt kell tartanod.

rendszeres erőfeszítés

Az első dolog, hogy örömmel végezd a gyakorlatokat. A fizikai aktivitást, melyet kényszerből csinálsz, nagyon hamar fel fogod adni. Ez nem erről szól. Másodsorban pedig a tevékenység típusát a képességeidhez és állóképességedhez kell igazítanod. Ez kellemes érzéssel fog eltölteni nem pedig frusztrációval. Ily módon csökkented a sérülések kockázatát is és ezzel áttörést érsz el a ’10 kilót fogok leadni’ tervedben is.

Mit kell enned ahhoz, hogy megszabadulj a fölösleges kilóidtól?

A látszatok ellenére, az ételnek nem kell monotonnak lennie. Kerülnöd kellene az ilyen étrendeket. Nem csak, hogy 10 kilót nem fogsz tudni leadni általuk, de még 3-at vagy 4-et sem.

Természetesen az étrendnek tartalmaznia kell teljes kiőrlésű termékeket. Ide tartozik a búzadara. Az ebéd alapját is képezheti. Az étrend magába foglalhatja a teljes kiőrlésű tésztát és barna rizset is. Cseréld le a fehér kenyeret teljes kiőrlésű kenyérre. Légy óvatos, mert a sötét színű kenyerek gyakran csalósak és valójában sima kenyérből készülnek.

Rengeteg zöldséget kell tartalmaznia az étrendednek. Nyáron bármit felhasználhatsz, ami elérhető. Ami fontos, hogy milyen kombinációban vannak jelen ezek a zöldségek. A legegyszerűbb példa. A sárga és zöldbab a legmegfelelőbb példa erre. De olajban, zsemlemorzsával sütve már nem feltétlenül jó opció.

A tél és a friss zöldségek elérhetősége nem jelenthet kifogást. A fagyasztott ételeket szintén sikeresen lehet alkalmazni az étrendben. Akár általad fagyasztott zöldségek vagy vásárolt termékek. Egy másik fontos összetevője az étrendednek, mely lehetővé teszi, hogy gyorsan megszabadulj a 10 kilótól, a fehérje. Forrása elsősorban a tejtermékek, tojás, de a sertés és borjúhús is. Az étrendnek tengeri gyümölcsöket is kell tartalmaznia. Ezek nem csak fehérje források, de omega zsírsavakkal is ellátják a szervezetet. Ezek létfontosságúak az diéta alatt és után is. Vess egy pillantást a szervezetre gyakorolt hatásukról szóló tanulmányokra.

A fogyókúrás tabletták rangsorolása
uj-kezdet
uj-kezdet

View all posts

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük