Press "Enter" to skip to content

5 hatékony mód a hasi zsír eltávolítására anélkül, hogy elhagynád az otthonod!

Ezeknek a módszereknek köszönhetően végre elfelejtheted a túlsúlyt. Az alábbiakban olyan hatékony módszereket találsz, melyek segítenek megszabadulni a hasi zsírtól. Ezeket anélkül is használhatod, hogy elhagynád az otthonod.

Tartalomjegyzék

 1. Miért annyira nehéz megszabadulni a hasi zsírtól?
 2. víz, víz, víz
 3. emeld az ételeid hőfokát
 4. összpontosíts a specifikus ásványi anyagokra és vitaminokra
 5. eddz otthon
 6. biztosítsd a motivációd

Miért annyira nehéz megszabadulni a hasi zsírtól?

Ez egy olyan kérdés, mely ismétlődően felmerül a facebook csoportokban, Internetes fórumokon, melyeknek témája az „egészség és szépség”. Valójában, nagyon sok ember küzd azzal, hogy megszabaduljon a zsírpárnáktól a test ezen részén. Az embereknek őszintének kellene lenniük magukkal és tudatában kell lenniük annak, hogy az úszógumi ezen a testrészen néz ki a legrosszabbul.

Miért annyira nehéz megszabadulni a hasi zsírtól

Akkor miért ennyire nehéz megszabadulni a zsírrétegtől, mely a test ezen részén helyezkedik el? Számos válasz van erre a kérdésre. A zsír mely különböző testrészeken jelenik meg, nem egyforma. Pontosabban, a receptorokról van szó. Alfa és béta. A test különböző részein az egyik csoport aránya különbözik a másik csoport arányaitól. Az előbbi előnye a rossz információ. Sokkal nehezebb megszabadulni a zsírtól erről a helyről. Mivel a hasi zsírról van szó, erről a típusról fogunk beszélni.

Miért nem tudsz fogyni?

 • Étrend, mely nem megfelelő az életkorodnak (minél idősebb leszel, annál nehezebb megszabadulni a túlsúlytól)
 • Éhezés (garantált a hosszú távú jojó effektus)
 • Nem megfelelően felépített étrend (ami a kalóriákat illeti, de bizonyos összetevőket is illetően)
 • Mozgás hiánya
 • Bizonyos egészségügyi problémák (ezek valamelyest kiterjedtebb fogyási módszereket igényelnek)
 • Túlzott stressz

Ezek a hasi zsírtól való megszabadulás problémájának a leggyakoribb okai között szerepelnek. Ugyanakkor érdemes fontolóra venni a következő módszerek használatát. Ezeknek köszönhetően megszabadulhatsz a túlzott zsírtól anélkül, hogy nagyobb erőfeszítéseket tennél és sokat áldoznál fel az idődből.

 1. víz, víz, víz

Ez kétségkívül a leggyakoribb mód arra, hogy megszabaduljunk a hasi zsírtól. Ez lehetséges anélkül is, hogy ténylegesen elhagynánk az otthonunk. Miért annyira fontos, hogy igyunk vizet? Először is, a testnek hidratálásra van szüksége. Ez szintén nagyon fontos a hatékony fogyás érdekében. Ahhoz, hogy megszabadulj a hasi zsírtól, a testednek 100%-osan kell működnie.

víz

A víz, továbbá lehetővé teszi a kisebb csalásokat. Pontosabban, szükséges az éhségérzet megszüntetése. A rendszeres vízfogyasztás a nap folyamán segít elkerülni a nassolást. És ez nem minden. A víz segít az anyagcsere serkentésében. Éppen ezért ajánlott, többek között, a reggeli vízfogyasztás. Ez hozzájárul a napi vízmennyiségedhez. 2.5 liter rémisztő lehet. Valójában a másfél liter elég is. Mi több, étel formájában is víz jut a szervezetünkbe (például zöldségek, gyümölcsök).

 1. emeld az ételeid hőfokát

Ez nem a hőkezelésről szól, hanem a bizonyos fűszercsoportokhoz kapcsolódó nagyon egyszerű trükkökről. Ez legfőképpen a csípős élelmiszerekről szól. Ilyen például a fekete bors és chilli. Egyrészről, ha szeretnél megszabadulni a hasi zsírtól, a sót teljesen mellőznöd kell az étkezéseidből. Ez a leggyakoribb fűszer. Gyakorlatilag minden élelmiszerben benne van, mindenben amit vásárolsz. Azonban a sónak nagy előnye is van. Feldobja az ételek ízét és kiemeli az ételekben használt fűszerek ízeit.

emeld az ételeid hőfokát

Éppen ezért, amikor csökkented az ételekben használt só mennyiséget, használj más fűszereket. A chilli kapszaicint tartalmaz. Többek között ez felel a fűszer ízéért. De hogyan is néz ez ki, ami a hasi zsírtól való megszabadulás szemszögét illeti? A kapszaicin sokkal hatékonyabbá teszi az egész folyamatot. A kapszaicin serkenti az anyagcserét is (nézz utána, hogy mit mondanak a kutatások a kapszaicinról).

A fekete borsnak egy fő előnye van a chillivel és kapszaicinnal szemben. Ez utóbbiak rossz hatással vannak a gyomorra. Ha emellett legyengült emésztőrendszered van, akkor ezek csak rontanak a helyzeten. Ilyen probléma nem áll fenn a piperin esetén.

 1. Összpontosíts a specifikus ásványi anyagokra és vitaminokra

Vannak bizonyos ásványi anyagok és vitaminok, melyek közvetlen hatással vannak a fogyásra. Segítik az anyagcserét és serkentik a zsírégetést. Ezek olyan tényezők, melyet segítenek megszabadulni úgy a hasi zsírtól, mint a test bármelyik más részén lévő zsírpárnáktól.

Ásványi anyagok, melyeknek szerepelniük kell az étrendedben:

 • Magnézium – Legfőképpen az idegrendszerre van hatással. Csökkenti a stresszt, de nagyon nehézkessé teheti a fogyást. A magnézium közvetett hatással van a szervezet energiaszintjére és az anyagcserére. Többek között a durva szemcsés búzadarában van jelen.
 • A cink hatalmas fontossággal bír az egész szervezet működése szempontjából. Azonban, ami a legjobban érdekel minket, az a hatása, mely a hasnyálmirigy működését befolyásolja és ugyanakkor részt vesz a szénhidrátok, proteinek és zsírok átalakításában. Cink legfőképpen a tengeri ételekben, a búzadarában és a hüvelyesekben található.
 • A króm többek között a zsírkezelésért felelős. Segít ennek elégetésében. Ugyanakkor befolyásolja a szénhidrátok és fehérjék anyagcseréjét is. A króm májban, halakban és tojásban található meg.

Vitaminok, melyek elősegítik a fogyást:

 • B csoport – az egész szervezet működésére hatással van. Minket leginkább az érdekel, hogy segíti az idegrendszer működését (kevesebb stressz = sokkal hatékonyabb fogyás). A megfelelő mennyiségű B csoportba tartozó vitaminok hiánya ugyanakkor sokkal kevésbé hatékony anyagcserét is jelent. Ezeket a vitaminokat hüvelyesekben, zöldségekben és diófélékben találod meg.
 • C-vitamin – enélkül nagyon nehézzé válik a hasi zsírtól való megszabadulás. Ez a vitamin segíti a szervezet megfelelő működését. Ez az immunrendszerre gyakorolt hatásának köszönhető. De ez az összetevő nagyon fontos a zsírégetés folyamatában is. Elősegíti és felgyorsítja azt. Zöldségekben és gyümölcsökben találhatod meg ezt a vitamint.
 • D vitamin – ebben az esetben az elv nagyon egyszerű. Ezen összetevő megfelelő mennyisége a szervezetben egyenlő a fogyás hatékonyságával. Azonban ahhoz, hogy hozzá juss, érdemes elhagynod a házat. A legjobb D vitamin forrás a napsugarakkal való érintkezés.
 1. eddz otthon

Nem kell azonnal edzőterembe menned, hogy megszabadulj a súlyfeleslegtől és nem kell vagyonokat költs bérletekre. Csak egy sor alap gyakorlatra van szükséged, melyeket sikeresen tudsz az otthonodban is végezni. Ami leginkább számít, hogy rendszeresen végezd ezeket a gyakorlatokat. Csakis ezzel a megközelítéssel sikerül hatékonyan megszabadulnod a hasi zsírtól.

Amikor a mozgás típusát választod ki, először is egy dolog jusson az eszedbe. Tökéletesen megértjük, hogy nagyon gyorsan akarsz megszabadulni a hasi zsírtól. Azonban, ha eddig inkább elkerülted a mozgás bármilyen formáját, akkor olyan mozgást válassz, ami megfelel a képességeidnek. Ily módon elkerülheted a sérüléseket. Íme egy video néhány alapgyakorlattal.

 1. biztosítsd a motivációd

Ez egy nagyon fontos probléma, amikor a fogyásról esik szó. Azonban gyakran egy vékony alkatra korlátozódik, és ez elég jó motivációnak tűnik. De még jobb motiváció az egészséges előny, ami a fogyásból származik. Továbbá a megelőző szerepe ismét nagyon fontos, melyek által segít megvédeni a szervezetet a leggyakoribb egészségügyi problémáktól, mint az érelmeszesedés, stroke vagy szívroham.

A hasi zsírtól való megszabadulás jó hír a csontrendszer szempontjából is. Érdemes erről gondoskodni minél hamarabb, ha lehetséges, mert idősebb korban nem kell majd küzdenek az olyan problémákkal, mint például a mozgás problémák.

biztosítsd a motivációd

A fogyás befolyással van a hangulatunkra és az önértékelésünkre is. A túlsúlyos embereket még mindig kevésbé jól kezelik. Személyes probléma, hogy mindenki mit kezd a saját testével. Azonban a fentebb említett tény előnyt jelent abból a szempontból, hogy mi hogyan látjuk saját magunkat és mások hogyan tekintenek ránk, ugyanakkor ezek jó motivációk is lehetnek, hogy megszabaduljunk a fölösleges kilóktól.

És ezt valóban megvalósíthatod anélkül, hogy elhagynád az otthonod. Ugyanakkor érdemes néha egy jót sétálni. A szabadtéri kikapcsolódás szintén segít a nem kívánt zsírpárnák eltávolításában.

A fogyókúrás tabletták rangsorolása
uj-kezdet
uj-kezdet

View all posts

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük