Press "Enter" to skip to content

15 népszerű gyakorlat a nagyszerű hasizomért!

Ezeknek köszönhetően hamarabb megszabadulsz majd a hasi részen lerakódott zsírszövettől. Rengeteg népszerű hasizom gyakorlat érhető már el. Ezek megfelelőek a kezdők és azok számára is, akik változatosságot keresnek az edzésterveikben.

Tartalomjegyzék

Hogyan végezd a hasizom gyakorlatokat?

Van néhány kérdés, melyet fel kell tenned mielőtt elkezded a sorozatot. Sok ember kérdezi önmagától, hogy hogyan is kezdje el a hasizom gyakorlatokat. Az internetes fórumok izzanak az ilyen jellegű kérdésektől. Először is, a hasizom gyakorlatokat rendszeresen kell végezned, ha jól formált, tónusos hasizmot szeretnél.

Nagyon fontos, hogy a megfelelő intenzitást válaszd a képességeidnek és állapotodnak megfelelően. Ez megelőzi majd azt, hogy feladd a gyakorlatokat. Ugyanakkor megelőzi a sérülés bekövetkeztét is. Egy másik probléma maga a gyakorlatok kiválasztása. Azoké melyek hatékonyak.

Hogyan végezd a hasizom gyakorlatokat

Van egy nagyon fontos dolog. A hasizom gyakorlatok önmagukban nem elegendőek. Érdemes odafigyelni az egész test edzésére. Szükséged lesz némi mozgásra. Továbbá, hogy még jobban formáld a hasizmod, válaszd a biciklizést, futást, vagy látogass el gyakrabban az uszodába. Nem kell fárasztónak lennie. Az a fontos, hogy rendszeresen végezd.

Edzés előtti bemelegítés

Nem számít mit teszel, nem leszel képes gyakorlatokat véghez vinni bemelegítés nélkül. Emellett, a bemelegítésnek tartalmaznia kell a fizikai aktivitás típusát is. Az alábbi három gyakorlat abszolút minimum.

 1. Cipészpóz

Cipészpóz

Igen, ez pontosan az az alapgyakorlat, melyet az általános iskolában végeztél. A cipészpóz egy aerobic gyakorlat. Különböző izomcsoportokat dolgoztat meg. A cipészpóz megnöveli a pulzust és serkenti a vérkeringést.

 1. Helyben futás

Helyben futás

Valójában, a bemelegítést kezdheted ezzel a gyakorlattal. A helyben való mozgás néhány perc erejéig, segíti, hogy a test beinduljon. Valamilyen szinten fel kell készülnöd a szép hasizom gyakorlatokra. Az ilyen jellegű, hosszan tartó mozgás (például egy tucat vagy még több perc), problémát jelenthet a hátgerincnek vagy az ízületeknek.

 1. „Kezeket a lábakra”

Kezeket a lábakra

Ennek a gyakorlatnak köszönhetően olyan izomcsoportokat melegítsz be, melyekre szükséged lesz, amikor a lapos hasért küzdesz meg. Feküdj le a földre. Ugyanakkor emeld meg a felső tested és egyenesítsd ki a lábaid. Próbáld megérinteni a lábaid a kezeiddel. Ami fontos, ne emeld meg a csípőd.

Lapos has gyakorlatok

 1. Hasprés

Hasprés

Ez a legnépszerűbb hasizom gyakorlat. De érdemes tudni róla, hogy nem a leghatékonyabb. Ehelyett, bárki által és bárhol könnyen végezhető. Csak egy padlóra (vagy matracra) van szükséged. Feküdj a hátadra. A derekadat szorítsd a földre. Tedd a kezeid a tarkódra és kezdd el a gyakorlatot. Próbáld megemelni a felsőtested miközben megfeszíted a hasizmaid. Az ismétlésszám függ a fejlettségi szinttől.

 1. Guggolás

Guggolás

A guggolás egy másik népszerű gyakorlat a szép, formás hasizomért. Természetesen nem csak ezt a testrészt lehet eddzeni ezzel a gyakorlattal. A guggolások másik előnye, hogy az elvégzésük roppant egyszerű. A legjobb eredmények elérésének érdekében megfelelően kell végezni a gyakorlatot. Mit is jelent ez? A lábak vállszélességben kell elhelyezkedjenek. Ha szeretnél javítani a guggolások hatékonyságán megfeszítheted a fenék izmait guggolás közben.

 1. Ollózás

Ollózás

Ez egy nagyon hatékony gyakorlat a hasizom fejlesztésének szempontjából. Feküdj le a földra. Az ágyéki részt szorítsd a földhöz. Emeld fel egyenesen a lábaid majd közelítsd őket a földhöz. Fontos, hogy ne tedd le a lábaid a földre. Ne feledd, hogy a derekad szorítsd mindvégig a talajhoz.

 1. Térdérintés

Ez egy olyan hasizom gyakorlat, melyet bárkii meg tud csinálni. Feküdj le a talajra. Kezeid tedd a tarkódra. Feszítsd meg a hasizmod. Lábaidat egyenesen emeld fel, úgy, hogy 45 fokos szöget alkossanak a talajjal. Emelkedj fel ebben a pozícióban. Próbáld megérinteni a térdeid. Majd engedd magad vissza a kiindulóhelyzetbe.

 1. Oldal plank csípőemeléssel

Oldal plank csípőemeléssel

A hasizom gyakorlatok nagyon fontosak. Ugyanakkor könnyű is az elvégzésük. Kezdd a plank testtartással. A testednek három támaszpontja lesz. Vedd fel a fekvőtámasz pozíciót. A tested elülső része a vállaidon támaszkodik meg. Feszítsd meg a tested miközben a csípőd megemeled. Ezután fordulj oldalra, és emeld meg a kezed.

 1. Oldal plank térdhúzással

Oldal plank térdhúzással

Ennél a gyakorlatnál mesterien kell megtartanod az előbb említett plank testtartást. Azonbane z segít, hogy álmaid lapos hasára szert tegyél. Vedd fel a plank testtartást. Itt kivétel, hogy nem az alkarodon, hanem a tenyereden támaszkodsz. Majd húzd a térded a mellkasod felé.

 1. Térdemelés bot segítségével

Térdemelés bot segítségével

Ez valamelyest elég bonyolult gyakorlat. Csak egy botra lesz szükséged. Ez nem egy tipikus hasizom gyakorlat. De érdemes elvégezni. Milyen pozícióban is kell lenned? Támaszkodj nyugodtan a botra. Majd hajlított térddel lassan emeld meg az egyik lábad. A cél, hogy minél közelebb emeled a mellkasodhoz. Majd térj vissza a kiinduló pozícióba.

 1. Bicikli

Bicikli

Ez egy másik népszerű lapos has gyakorlat mivel egyszerű az elvégzése. Csak feküdj le a talajra és kezeidet tedd a tarkódra. Majd váltakozva emeld a könyököd az ellentétes térdhez. Mindezt feszes hassal végezd. Ez a gyakorlat lényege.

 1. Hasprés lábérintéssel

Ez egy nagyon egyszerűen elvégezhető gyakorlat. Feküldj le a talajra. A kezeid tedd a tested mellé. Ez az alap pozíció. Majd emeld meg a felsőtested és a kezeiddel közelítsd a lábaid. Végezd a gyakorlatot váltakozva. Jobb kéz a bal lábhoz. Bal a jobbhoz. Fontos, hogy a gyakorlatot gyorsan végezd. Mindvégig feszes hassal tedd.

 1. Fordított hasprés

Ebben az esetben az ismétlésszám korlátozott. Amikor túl hirtelen emeled meg a csípőd, az annak a jele, hogy hagyd abba a gyakorlatot. Feküdj le a talajra. A kezeid szorosan a fejed mögé tedd. A gyakorlatot valamilyen enhéz bútordarabbal érdemes végezni. Tedd a kezeid a bútor alá. Ebből a pozícióból emeld függőlegesen a lábaid. Majd lassan hajlítsd be a térdeid és feszítsd meg a hasizmod, a derekat szorítsd a talajra. Emeled meg a csípőd és lélegezz mélyen.

 1. Csípőemelés

Ez egy másik lapos has gyakorlat. Feküdj a jobb oldaladra. A felsőtestedet támaszd a jobb könyöködre. Bal kéz a csípőn. Kilégzés közben emeld meg a csípőd úgy, hogy a tested egy egyenes vonalat alkosson. Majd térj vissza a kiinduló pozícióba.

 1. Cradle

Ülj le a talajra és hajlítsd be a lábaid. Lassan emeld fel a lábfejeid. Próbáld megtartani az egyensúlyod. Ez a gyakorlat egyáltalán nem könnyű, főleg kezdők számára. Semmilyen körülmények között se add fel. Ha megfelelően végzed a gyakorlatokat a hasad lapos lesz és a zsírszövet eltűnik.

A fogyókúrás tabletták rangsorolása
uj-kezdet
uj-kezdet

View all posts

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük